Translate

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΣΚΟΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σκοποί του συλλόγου είναι:

α. Ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των μελών και των κατοίκων του χωριού. Εκλαΐκευση και πλατειά διάδοση πρακτικών και ωφελίμων γνώσεων κάθε Επιστήμης και Τέχνης. Ενημέρωση των κατοίκων της Λιμίνης στα προβλήματα που τους ενδιαφέρουν και προσπάθεια επίλυσής τους σε συνεργασία με άλλους συλλογικούς φορείς που έχουν τον ίδιο σκοπό.

β. Ανάπτυξη  πνεύματος αλληλοβοήθειας, συνεργασίας και ευθύνης. Επαγγελματική και μορφωτική ενημέρωση καθώς και συμπαράσταση προς τους νέους του χωριού.

γ. Τόνωση της πνευματικής κίνησης του χωριού με πρωτοβουλία των επιστημόνων, φοιτητών, μαθητών και γενικά των μορφωμένων μελών ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή διαμονής τους.

δ. Αποκατάσταση της πνευματικής και ψυχικής επαφής με τους καταγόμενους από τη Λιμίνη που ζουν μακριά από το χωριό, στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

ε. Καλλιέργεια των ιδανικών της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Δημοκρατίας και του πνεύματος της δημιουργικής συνεισφοράς στην κοινωνική πρόοδο.

στ. Συμβολή του συλλόγου στην ωφέλιμη και εποικοδομητική ψυχαγωγία των κατοίκων του χωριού.

ζ. Συγκέντρωση του λαογραφικού υλικού (έθιμα, τραγούδια, διάφορα παλιά εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κεντήματα), διαφύλαξη και προβολή της παράδοσης του χωριού.

η. Εξωραϊσμός του χωριού με εξορμήσεις καθαριότητας, δενδροφυτεύσεως.

θ. Οργάνωση αιμοδοσίας με δημιουργία τράπεζας αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου