Translate

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 09/09/2017


        Άλλη μια όμορφη εκδρομή, διοργανώθηκε από τον σύλλογό μας, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.Πρώτος σταθμός η Παναγία η Πλατανιώτισσα στο όρος Χελμός σε υψόμετρο 800μ. Γνωστή για την μοναδικότητά της αφού βρίσκεται στο κοίλωμα (κουφάλα) τριών υπεραιωνόβιων πλατάνων που ενώθηκαν και έγιναν ένα.













 




 




 








  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 Επόμενη στάση η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στην οποία υψώθηκε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης στις 18 Μαρτίου 1821.


 
 
 














Αναχώρηση για Καλάβρυτα και τον Τόπο Θυσίας ένα ξεχωριστό μνημείο. Εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν όλοι οι άντρες πάνω από 14 ετών. Σήμερα στο λόφο Καπή βρίσκεται ένας μεγάλος σταυρός που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα.













 

Ελεύθερος χρόνος και φαγητό στα Καλάβρυτα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Μέγα Σπηλαίου, κτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς σε ύψος 924μ.







Επιστροφή στα Καλάβρυτα και επιβίβαση στον οδοντωτό για το Διακοφτό. Μια μαγευτική διαδρομή με μεγαλοπρεπή άγρια ομορφιά, επιβλητικούς βραχώδης σχηματισμούς, μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, γέφυρες, τούνελ, όλα αυτά διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού.











Πριν την επιστροφή μια στάση για καφεδάκι στην Ναύπακτο και αναχώρηση για Λιμίνη. Το κέφι, το τραγούδι και ο χορός δεν έλλειψαν για ακόμη μια φορά μέσα στο λεωφορείο με αρχηγό πάντα την αγαπημένη μας Σταθούλα.



Ο Πρόεδρος του συλλόγου εκ μέρους του Δ.Σ  ευχαρίστησε όλους, όσους συμμετείχαν στην εκδρομή και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη έξοδο του συλλόγου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου