Translate

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΒΕΡΓΙΝΑ

          Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στις 10/09/2016. Πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στις πλαγιές του Βερμίου. Οι εκδρομείς προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας που χαράκτηκε σε ξύλο από τον Ευαγγελιστή Λουκά.
          Δεύτερη στάση το πανέμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου, μόλις 4 χλμ. από την ηρωική πόλη της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης ,παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου ποταμού της Αραπίτσας. Εκεί οι εκδρομείς περπάτησαν, χάρηκαν τη φύση, γευμάτισαν.
          Η εκδρομή του συλλόγου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Το σημαντικότερο έκθεμα η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε τα οστά του Φιλίππου και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός. Οι εκδρομείς αισθάνθηκαν δέος και συγκίνηση για όλα αυτά τα εκθέματα, που φανέρωναν τη βασιλική αίγλη των Μακεδόνων βασιλέων.
          Αργά το απόγευμα, πλήρως ικανοποιημένοι και βαθιά συγκινημένοι, από όσα είδαν και έζησαν, πήραν το δρόμο του γυρισμού με την υπόσχεση να επαναλάβουν και στο μέλλον αντίστοιχο εγχείρημα.
 
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
 
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου