Translate

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Κούλουμα στην Λιμίνη από τον τοπικό Λαογραφικό - Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Νικόλαος»


Γράφει η Σοφία Κασελούρη

Με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά στην Λιμίνη γιορτάσθηκαν τα Κούλουμα με πρωτοβουλία και επίσημο πλέον φορέα τον νεοσυσταθέντα Λαογραφικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμίνης «Ο Άγιος Νικόλαος».

Στην πλατεία του χωριού, δίπλα ακριβώς από την εκκλησία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από πολύ νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έστησε τους πάγκους και προσέφερε φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμες πίτες και χαλβάδες, ταραμοσαλάτες, ρεβυθοσαλάτες, ελιές και άλλα νηστίσιμα εδέσματα. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του χωριού σε πρώτη θέση, ενώ άφθονο ήταν και το κρασί για τους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Θεόδωρος Χαλμαντζής, χαιρέτησε όλους, κάνοντας σύντομη αναφορά στην ίδρυση του Συλλόγου και ευχαρίστησε τους χωριανούς στην ωραία προσπάθεια και στήριξή τους. Επίσης ευχαρίστησε τους δωρητές της ημέρας.

Παρών ήταν και ο τοπικός πρόεδρος, Κωνσταντίνος Γιώτης, ο οποίος παραχώρησε και γραφείο για τις ανάγκες του Συλλόγου στο Κοινοτικό κατάστημα. Εκεί, στο μοναδικό καφενείο του Γιάννη Καγιά, στο «Κεχριμπάρι», πραγματοποιούνται και όλες οι εκδηλώσεις του χωριού, που σήμερα αριθμεί περίπου 300 οικογένειες.

Διακρίναμε μεταξύ άλλων στα Κούλουμα στη Λιμίνη τον πάτερ Βαγγέλη Τράμπα, τον πάτερ Ιωάννη Βασιλάκη με τις οικογένειές τους, πολλούς Αρτινούς και ανθρώπους από τις γύρω περιοχές, όπως Κομπότι, Αμφιθέα, Μενίδι, Αγίους Αναργύρους κ.λ.π. Ο χορός και το γλέντι κράτησαν μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος και οι προθέσεις του

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Χαλμαντζής, ετοιμάζεται τράπεζα αίματος, είναι σχεδόν έτοιμο το καταστατικό και την οποία τράπεζα θα επιβλέπει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Άμεσα πρόκειται να λειτουργήσει χορευτικό τμήμα γυναικών στη Λιμίνη. Το Συμβούλιο είναι πενταμελές και απαρτίζεται από τους Θεόδωρο Χαλμαντζή (πρόεδρο), Δημήτριο Χαλμαντζή (αντιπρόεδρο), Μαρία Λιόση (γραμματέας), Άννα Γιώτη (ταμίας), Γεωργία Καγιά (μέλος).

Ο Λαογραφικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμίνης «Ο Άγιος Νικόλαος» μέχρι το καλοκαίρι θα ασχοληθεί και με εκδηλώσεις, διαλέξεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενημερώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου